Sledeće

Aleksandar Čeferin za Meridian: Balkanski klubovi su čudo u Evropi

15 Pregled/a· 24 Mar 2021
Meridian TV
Meridian TV
5 subscribers
3

⁣Ljubljana je na kratko ove nedelje bila centar fudbalske Evrope, a predsednik UEFA Aleksandar #Čeferin pričao je ekskluzivno i za #Meridian.

MeridianSport PODKAST https://www.youtube.com/watch?v=FPHKNYE3N5c&list=PLaeAcSlJ5NXtXsCPrxkqzfgAIGGrL92z5&index=2&t=0s

Izvršni odbor UEFA održan je upravo u prestonici Slovenije, a na glavnom događaju prethodila su brojna zanimljiva dešavanja na Trgu republike.

Predsednik #UEFA Aleksandar Čeferin okupio je brojne fudbalske asove, među kojima su Luis Figo, Floran Maluda, Milenko Aćimović i zajedno sa najmlađima pokazali su važnost fudbala. U centru pažnje bio je društveno-obrazovni uticaj fudbala.

U skladu sa tim promovisan je projekat “UEFA – Fudbal u školama“ u trajanju od 2020. do 2024. godine za koji je izdvojeno 11 miliona evra. Timovi u kojima su bili dečaci i devojčice iz Slovenije, Italije, Hrvatske, Mađarske i Austrije imali su priliku da odmere snage sa pomenutim asovima.

Sve to su posmatrali i vlasnik Juventusa Andrea Anjeli, predsednik Pari Sen Žermena Naser El Kelaifi i brojni drugi ljudi iz sveta fudbala.

Čeferin je u opširnom razgovoru sa medijima odgovarao i na pitanja Meridiana, jedinog medija iz Srbije koji je bio prisutan na ovom događaju. Šta je sve rekao, možete pogledati i u videu na dnu teksta.
Na interesantan način video je učešće balkanskih klubova u Ligi šampiona i Ligi Evrope, a govorio je i razvoju i uticaju fudbala, i brojnim drugim zanimljivim temama koje fudbal nosi.

Ukoliko vam se video svideo, obavezno ga lajkujte, a ukoliko Vam se sviđa ovakav sadržaj, pretplatite se na kanal i pritisnite zvonce jer će ovakvog materijala biti u budućnosti!

#MeridianSportTV #AleksandarČeferin #Sport

Prikaži više

 0 Komentari sort   Sortiraj po


Sledeće