Sledeće

Miloš Biković i Nenad Borovčanin – zašto je BOKS važan za društvo? | Meridian Sport TV

69 Pregled/a· 28/03/21
Meridian TV
Meridian TV
3 Pretplate
3
U Ostalo

⁣Predstava “Kad su cvetale tikve” biće uvod za Svetsko prvenstvo u boksu, a jedni od glavnih promotera su predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin, kao i srpski glumac Miloš Biković.

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI - Priče iz kraja #09 https://youtu.be/zMr1V1lPZWg?l....ist=PLaeAcSlJ5NXvINn

Njihova zajednička poruka je da je veoma važno da se mladi što više bave boksom jer plemenita veština uči kako da se borite i uspete u životu.

– Izrazito je važno da se boks vrati tamo gde je bio i gde zaslužuje jer boks razvija ne samo telo i duh, već vas uči da se ne bojite, da ne dozvolite da vas protivnik isprovocira, da se otvorite, pa da dobijete batine. Uči vas da boksujete, ne da se bijete, disciplini, treningu – izjavio je Biković, promoter Svetskog šampionata u boksu naredne godine u Beogradu – rekao je glumac i dodao:

– Sve su to vrednosti koje su važne da bi čovek postao šampion i da bi uspeo u bilo čemu u životu. Boks sklanja ljude sa ulice, uteruje ih u sale i od velike mogućnosti da postanete kriminalac, dobijete šansu da postanete šampion i sportista – zaključio je Biković.

Upravo u sklopu promocije boksa predstava Beogradskog dramskog pozorišta, koja se bavi plemenitom veštinom “Kad su cvetale tikve”, sa Bikovićem u glavnoj ulozi, biće 24. decembra putem “lajv strima” prenošena širom sveta.

– Nekada smo gledali film “Bokseri idu u raj” i čuvenu scenu kada Ljubiša Samardžić pita Pavla Vuisića: “Oče zašto vi toliko volite boks”, a on mu odgovara: “Zato što je boks jedina poštena borba koju ljudi vole na zemlji”. Posle smo boks imali i u drugim filmovima , ali svakako su za boks najviše bili vezani Dragan Nikolić, Bora Todorović, Pavle Vusić, Mija Aleksić i mnogi drugi velikani našeg glumišta koji nažalost više nisu među nama. Danas js to svakako mladi Miloš Biković koji je na ovaj način dao veliki doprinos razvoju i popularizaciji našeg sporta – rekao je Borovčanin.

Predsednik BSS i nekadašnji bokserski šampion ističe da će rezultati tek da se vide.
– Biković na pravi način promoviše boks, ali i ono što boks daje svakome ko ga trenira – jačanje karaktera i transformaciju neke lične agresije u stvaralačku i pokretačku životnu energiju – istakao je Borovčanin.

Ukoliko vam se video svideo obavezno ga lajkujte, a ukoliko Vam se sviđa ovakav sadržaj, pretplatite se na kanal i pritisnite zvonce jer će ovakvog materijala biti u budućnosti!

Preuzmite 1000rsd + 100 spinova http://www.meridianbet.rs/sr/registracija

Pratite aktuelne sportske vesti na https://meridianbetsport.rs/

Zapratite nas:
Instagram https://www.instagram.com/meridianbet_rs/
Facebook https://www.facebook.com/MeridianbetRS/

#MeridianSportTV

Prikaži više

 0 Komentari sort   Sortiraj po


Facebook komentari

Sledeće