Sledeće

Saša Dončić INTERVJU | Kako je Luka Dončić oduševio Amere i evropsko “šmirglanje” | Iz prve ruke

49 Pregled/a· 22/03/21
Meridian TV
Meridian TV
3 Pretplate
3

⁣Bliži se početak NBA sezone, sigurno će Luka Dončić opet biti u centru pažnje, a Meridian sport vam donosi brojne zanimljivosti o asu Dalasa.

Saša Dončić, otac košarkaškog čuda sa ovih prostora, čovek je košarke od glave do pete.

Vaso Bakočević VS Joker Ilić | Kviz 1 na 1 | https://youtu.be/PiwSKZxq1cM

Nekadašnji igrač sada je trener Šentjura, ljubiteljima košarke poznatijeg pod nazivom Tajfun. Planovi, ambicije i situacija u slovenačkoj košarci su bili jedna o tema razgovora, kao i pripreme u Srbiji, ali je glavna bio ruki prošle NBA sezone.

Pričali smo i o #ABA ligi, košarci na području bivše SFRJ, samom takmičenju, novom projektu #Cedevita Olimpija… Da li je Crvena zvezda glavni favorit na Jadranu i ko još može do trona pored aktuelnog prvaka?

Ipak, najviše pažnje usmerili smo na naslednika… Dončić više nije senzacija, već neko ko je #NBA #zvezda u svakom pogledu.

– Ruki sezona je psihički možda bila najlakša, ništa se nije očekivalo. Svi su mislili, eto, došao je još jedan evropski klinac…

Luka je čovek koji se ne opterećuje, igrao u šestoj evropskoj ligi ili u NBA, on igra svoju igru. Zna svoj put i ima izuzetno veliko samopouzdanje. Mislim da mu je u Americi to dobro došlo – otkriva Saša Dončić, između ostalog, za Meridian sport.

Objašnjava i zašto će mu druga sezona biti najteža i zašto ga čeka veći pritisak. Takođe, naglašava izbor kluba kao nešto ključno.

– Dalas je definitivno najbolji izbor za njega, ne bi imao takvu minutaž u Atlatni. Gazdi je Dirk Novicki Bog i zato ne potcenjuju evropske igrače. Setimo se Dražena Petrovića, ili Đorđevića, vrhunskih igrača u Evropi, a u NBA ih niko nije “šmirglao” pet odsto.

Trebalo im je vreme se dokažu. #Luka je imao tu sreću da u prvoj sezoni dobije šanse, koju je super iskoristio i nametnuo se kao lider – jasan je Dončić senior i dodaje:

– Simpatičan je, ima harizmu… Ceo sklop stvari je nekako uticao na sve i sada je tamo gde jeste. Luka je svoj čovek, sve je sam postigao radom i treninzima.

Za čime žude u NBA i kako je čudesni Dončić osvojio Amerikance, možete saznati u videu koji vam Meridian sport donosi kao poslednju, petu priču iz Ljubljane. Kao i opasku o 11 Maradona u istom timu, odnosno kako je biti otac jednog takvog košarkaša.

Ukoliko vam se video svideo, obavezno ga lajkujte, a ukoliko Vam se sviđa ovakav sadržaj, pretplatite se na kanal i pritisnite zvonce jer će ovakvog sadržaja biti u budućnosti!

#MeridianSportTV #SašaDončić #Sport

Prikaži više

 0 Komentari sort   Sortiraj po


Facebook komentari

Sledeće