Ovaj video se obrađuje, vratite se za nekoliko minuta

Sledeće

Veselin Vujović intervju: Peruničić se zaleteo, prihvatio bih poziv Srbije

0 Pregled/a· 23/03/21
Meridian TV
Meridian TV
3 Pretplate
3

⁣Nekadašnji šampion Evrope sa Metaloplastikom, bivši selektor rukometne reprezentacije Jugoslavije, pa kasnije i #Srbije i Crne Gore, a sada slovenačkog nacionalnog tima, Veselin Vujović, bio je novi gost u emisiji #Meridian UŽIVO, ovoga puta u Nišu, u kojoj je govorio o rezultatima #Orlova na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

Priče iz kraja #05 - DEJAN SAVIĆEVIĆ https://youtu.be/DitLV5p8JHE?l....ist=PLaeAcSlJ5NXvINn

Izabranici Nenada Peruničića zauzeli su razočaravajuću 18. poziciju nakon poraza od Argentine u Kopenhagenu na turniru na kojem su upisali dve pobede, četiri poraza i jedan remi, a 58-godišnji Vujović ističe da se očekivala „bolja i borbenija“ Srbija, iako dodaje da je to naša realnost.

„Mislim da to 18. mesto odgovara trenutnom kvalitetu našeg rukometa, naše lige i svega onoga što se dešava u rukometu (kod nas) u ovom trenutku“, izjavio je jedan od najtrofejnijih rukometaša na ovim prostorima i sadašnji trener Železničara 1949.

Vujović za selektora Peruničića rekao da se „malo zaleteo“, kao i da je još uvek „mlad i neiskusan trener na ovom nivou“, iako navodi da je morao da reaguje kada je Srbija poražena u kvalifikacijama za SP poražena od Belgije.

Pored toga, Vujović, koji je bio najbolji strelac Jugoslavije, a koju je na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sidneju predvodio sa klupe do polufinala, kaže da „nije optimista“ kada je reč o budućnosti ove generacije.

„Apsurdno bi bilo sad menjati Peruničića. On je krenuo, napravio je nešto bitno kada je dao šansu nekim mladim igračima, samo što ja nikada nisam delio igrače na mlade i stare, već na dobre i loše. Zašto bi ja uveo nekoga od 20 godina ako neko od 35 igra fenomenalno? Nema razloga“, poručio je olimpijski i svetski šampion u uniformi Jugoslavije iz 1984. odnosno 1986. godine.

Međutim, naš gost podvlači da je ovo veliko iskustvo i za selektora i za igrače, kao i da bi Peruničića trebalo ostaviti da odradi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Takođe, bivši rukometaš Barselone tvrdi da je „tehnička i taktička neobučenost igrača“ jedan od razloga zbog kojih nismo napravili bolji rezultat. Vujović smatra da su naši golmani „na svetskom nivou“, ali dodaje da Srbija nema dobrih bekova bez kojih „nema ni dobrog rukometa“.

Sa Veselinom Vujovićem smo pričali i o reprezentativcima koji su nastupili na svetskoj smotri, bivšem selektoru Jovici Cvetkoviću, kao i o srpskom klupskom rukometu i uslovima u kojima igraju najtalentovaniji rukometaši, a zanimljivo je i to što je rekao da bi prihvatio ulogu selektora Srbije.

Uz to, Vujović je govorio i o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri, situaciji i planovima u Železničaru, ali i o najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, Ligi šampiona.

Ukoliko vam se video svideo, obavezno ga lajkujte, a ukoliko Vam se sviđa ovakav sadržaj, pretplatite se na kanal i pritisnite zvonce jer će ovakvog materijala biti u budućnosti!

#MeridianSportTV #VeselinVujović #Rukomet #Sport

Prikaži više

 0 Komentari sort   Sortiraj po


Facebook komentari

Sledeće